Yhdistys

Rauman Seudun Rauhanturvaajat ry, on Rauhanturvaajien oma paikallinen reserviläisyhdistys.
Yhdistys kuuluu Suomen Rauhanturvaajaliittoon.

Rauman Seudun Rauhanturvaajat ry, on virallisesti perustettu 02.11.1977, vaikkakin aloitti toimintansa jo 24.10.1977 YK-päivänä.
Yhdistyksen toiminta-alue on Rauman talousalue ja Kokemäen, Kiukaisten/Panelian seutu. (Yhdistyksen jäseniä löytyy siis mm. Lapista, Eurasta, Kauttualta, Säkylästä, Laitilasta, Lapinjoelta, Eurajoelta, Kokemäeltä, Kiukaisista, Karkusta sekä Peipohjasta.)

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä Yhdistyneiden Kansakuntien (YK:n) ja muiden (EU, NATO) rauhanturvaamislain perusteella toimeenpannuissa sotilaallisissa rauhanturvatehtävissä, sekä Suomen valtion lähettäminä rauhanturvatehtäviin liittyvissä kansainvälisissä poliisitehtävissä palvelleet tai palvelevat henkilöt. (Yhdistyksen johtokunta hyväksyy)

Yhdistyksen tarkoituksena on:

• koota yhteen edellä olevien ehtojen vaatimukset täyttävät jäsenet, ja toimia maanpuolustusta, rauhaa, yk:ta ja toveruutta tunnetun mielenkiinnon merkeissä
  • työskennellä rauhanturvaamistoiminnan tunnetuksi tekemisen ja suuremman ymmärtämyksen rauhanturvatyölle aikaansaamisen puolesta
  • tukea vapaaehtoista maanpuolustustyötä ja osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan sekä -koulutukseen

Edellä oleva on osa yhdistyksen säännöistä. Yhdistyksen tehtäviin kuuluu muutakin toimintaa, joka on tarkemmin määritelty kyseisessä ”asiakirjassa”. Yhdistyksen puitteissa järjestämme monenmoista vapaa-ajan toimintaa jäseniemme iloksi.

Toiminta tapahtuu reippaassa rauhanturvaaja eli vaitteri/räppäri/faitteri-hengessä. Tutustumismatkat, retket, kilpailut ja ammunnat kuuluvat osana tarjontaan josta pääsee yhdistyksemme jäsenenä nauttimaan.
Yhdistyksemme osallistuu myös resurssiensa mukaan veteraanityöhön, erilaisten avustus- keräys- ja talkootöiden merkeissä.

Pyrimme kokoontumaan kerran kuukaudessa Reserviläisyhdistysten kerhohuoneella ”Raumanlinnassa”. Vietämme silloin messi- eli jäseniltaa ja tarpeen mukaan johtokunnan kokousta.
Jäsenmaksu on vuonna 2012 28 euroa. Baretin värillä ei ole väliä, samanhenkisyys on pääasia.

Johtokunta